+46 (0)372 35000
Logga In
Engelska
Svenska

Hem

Talat utrymningslarm

Ljudsystem/Pro Audio

CCTV

Brandsäker kabel

Nödbelysning

Rackskåp

GDPR

Nyheter

General Venture investerar i SAC Nordic AB

2018-09-24

General Venture investerar i SAC Nordic AB
 
Pressmeddelande den 24 september 2018
 
General Venture Investment AB (”GVI”) investerar tillsammans med grundarna Andreas Elingdal och Bengt Ivar Johansson i säkerhetssystembolaget SAC Nordic AB (”SAC”). GVI blir därmed huvudägare i SAC och efter transaktionen uppgår ägarandelen till 60 procent av rösterna och kapitalet.
 
 
SAC är ett ledande företag inom olika säkerhetslösningar såsom talat utrymningslarm (TUL), ljudanläggningar, brandsäker kabel och nödbelysning, och man tillhandhåller kompletta lösningar som uppfyller gällande lagkrav. Bolaget är även godkänd anläggarfirma för talat utrymningslarm.
 
SAC grundades 1998 och har med småländskt tänk och entreprenörsanda utvecklats till ett snabbt växande bolag, där man gått från att vara en lokal leverantör av ljudprodukter till att bli en nationell spelare med bredare produktportfölj. Huvudkontoret finns i Lagan och ihop med ett regionkontor i Stockholm har man totalt 27 medarbetare. SAC avslutade senaste räkenskapsåret med en omsättning på 63 MSEK med god lönsamhet, och man har under en längre period uppvisat bra finansiell ställning och tillväxt.
 
 
”Att SAC Nordic erfarit en sådan tillväxt kan förklaras både med initiativkraft, förmåga att se möjligheter och med rätt tajming. Men också med engagemang. Vi vill verkligen vara med och göra skillnad och det känns ansvarsfullt att få måna om människors säkerhet. Att vi lyckats bra med detta har bevisats genom flera stora projekt såsom bl.a. Bromma flygplats, Ringhals Kärnkraftverk, Holmestrand Järnvägsstation i Norge och flertalet IKEA-varuhus som vi har varit leverantör till den senaste tiden. Vi vill nu ta nästa steg i vår utveckling och växa vår marknadsandel i Sverige så väl som i övriga Norden. Det är därför affärsmässigt rätt att GVI nu kommer in som huvudägare då de tillför lång industriell kunskap av att utveckla verksamheter i expansionsskedet”, säger Andreas Elingdal, VD och grundare SAC.
 
 
GVI ser SAC som ett naturligt komplement till deras säkerhetsgrupp där bolaget Effekta sedan tidigare ingår. SAC erbjuder en breddning i gruppens produkterbjudande med bl.a. talat utrymningslarm (TUL) och brandsäker kabel, och kompletterar Effekta inom nödbelysning. SAC har utöver befintligt produktutbud också utvecklat en ny abonnemangstjänst för övervakning av TUL som är i linje med strategin inom säkerhetsgruppen.
 
 
”SAC har en ledande position som högkvalitativ helhetsleverantör av TUL och ett bolag med god innovationsförmåga samt bevisad tillväxtförmåga. SAC blir ett naturligt komplement i vår företagsgrupp som erbjuder säkerhetsprodukter till fastigheter och infrastruktur. Målsättningen är att utveckla gruppens internationella konkurrenskraft genom geografisk expansion samt utveckla systemleverantöraffären och eftermarknadsservice. Att utveckla bolaget vidare tillsammans med grundare och ledning är en långsiktig styrka som vi har god erfarenhet av”, säger Magnus Wall, Investment Manager för GVI.
 
Jan Nilsson, Magnus Wall, Andreas Elingdal, Bengt Ivar Johansson, Oskar Säfström
 
För ytterligare information kontakta Andreas Elingdal, VD SAC Nordic AB, på telefon 0372-35000.
 

 


Certifierad anläggarfirma för utrymningslarm

2018-03-08

SAC Nordic AB certifierad anläggarfirma för utrymningslarm
 
Den 5:e mars blev SAC Nordic AB det andra företaget i Sverige att bli certifierad anläggarfirma för utrymningslarm med talat meddelande. Detta då man uppfyller kraven enligt SBF 2018. Certifikatet är utfärdat av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering, SBSC.
En byggnad utrustad med en anläggning för utrymningslarm med talat meddelande har, jämfört med enbart en akustisk signal, bättre förutsättningar att snabbt påbörja utrymning i händelse av brand. Detta då ett talat meddelande ger klar och tydlig information som gör utrymningstiden kortare. Ihop med övrigt brandskydd bidrar anläggningen till att rädda liv, liksom att reducera brandskadekostnader.
 
– När det började pratas om den nya normen var det självklart för oss att vi skulle certifiera oss och att vi skulle försöka vara bland de första att göra det, säger VD Andreas Elingdal, tillika företagets behörige ingenjör enligt 
SBF 502.
 
– Som branschledare i Sverige på talat utrymningslarm är det viktigt för SAC Nordic att ligga i framkant på alla plan. Att kvalitetssäkra våra processer och kompetenser i enlighet med denna norm är därför ett naturligt steg i företagets utveckling. Detta gynnar våra kunder, och därmed oss själva, och vi är oerhört glada och stolta att numera kunna benämna oss som certifierad anläggarfirma, 
avslutar Andreas.

 

 


Behörig Ingenjör

2017-12-06

Nu kan Andreas Frick titulera sig som behörig ingenjör utrymningslarm med talat meddelande. Andreas har under ett antal veckor utbildat sig och har nu fått sitt certifikat. Vårat nästa steg är att bli certifierad anläggarfirma

 


SAC Nordic blir distributör åt Bosch

2017-07-01

SAC Nordic kan nu stolt meddela att vi har fått distributionsrätt för Bosch i Sverige. I och med detta breddar SAC Nordic sin produktportfölj och kan härmed erbjuda fler och bättre lösningar till våra befintliga, men också nya, kunder på talande utrymningslarm (TUL), PA och konferenssystem.
 
Bosch är erkänt duktiga på tekniska lösningar inom ovanstående områden och ihop med SAC Nordics många, och erfarna, tekniker är vi övertygade om att detta samarbete kommer att gynna våra kunder både i form av hög prestanda och lägre kostnader.

 

 


Ateis IDA8 till Eurostop i Halmstad.

2017-05-04

Vi har fått förtroendet att leverera talat utrymningslarm för om och tillbyggnad av Eurostop i Halmstad.

Fabrikat: Ateis IDA8
Eurostop

 


Bosch till A6 Center Jönköping

2017-05-02

Vi har fått förtroendet att leverera talat utrymningslarm för om och tillbyggnad av A6 Center Jönköping.

Fabrikat: BOSCH Praesideo
A6

 


ASL till Mölndal centrum

2017-04-27

Vi har fått förtroendet att leverera talat utrymningslarm till Mölndal centrum. 
 

Fabrikat: ASL INTEGRA


Foto: Markus Hellke

 


Marknadens mest priseffektiva utrymningslarm

2017-04-25

SAC Nordic är stolta att presentera en ny familjemedlem i Talat utrymningslarms familjen.
MX 3250 är ett kompakt utrymningslarm för de mindre projekten. Certifierat enligt EN54-16 och EN54-4. Marknadens absolut mest priseffektiva utrymningslarm.
För mer information, kontakta någon av våra säljare. 0372-35000

 

 


Bosch till ICA lager

2017-04-18

Vi har fått förtroendet att leverera utbyte av talat utrymningslarm till ICA lager Hacksta.
Fabrikat: BOSCH Praesideo

ICA Hacksta

ICA:s lager Hacksta, Västerås


SAC Nordic rekryterar och skapar nytt affärsområde

2017-02-01

Den 1 februari tillträder Anders Forsström som ny Affärsområdeschef på SAC Nordic. 
Det är första steget i en marknadssatsning som kommer att öppna vägen till en befintlig marknad samt ett nytt affärsområde!
 
– Branschen utvecklas snabbt idag och kundkraven ökar. Vi kommer att skapa ett nytt affärsområde med integrerade system som ger synergieffekter och gör kunden till vinnare vad gäller både ekonomi och användarvänlighet. Vi vill även förstärka vår position på marknaden inom våra tidigare produktområden. Ett viktigt steg på vägen är rekryteringen av Anders Forsström, säger vd Andreas Frick.
I rollen som Affärsområdeschef kommer Anders Forsström att ha strategiskt ansvar för försäljningen på bolaget. 
– Han har lång och gedigen erfarenhet av branschen och med honom som resurs ser vi möjligheter att bygga något helt nytt tillsammans på marknaden, säger Andreas Frick.
Anders Forsström själv ser fram emot nya utmaningar som Affärsområdeschef för SAC Nordic.
– Jag är entreprenör i grunden och gillar att bygga business. SAC Nordic är ett växande företag och jag ser stora möjligheter till ytterligare tillväxt inom både befintliga och nya affärsområden, säger Anders Forsström.
 
-För att kunna förverkliga framtidsplanerna har SAC Nordic dessutom fått förmånen att rekrytera ny platschef, Anders Ingemarsson, som tar hand om och utvecklar den dagliga driften, säger Andreas Frick.
 

Anders Forsström

 

 


Nya normer för talat utrymningslarm SBF502:1

2017-01-31

Nu kommer det nya normer för talat utrymningslarm SBF502:1. Gäller från och med 1 Juli 2017.
Hur påverkar detta er som kund och vad är att tänka på för er som konsult?
Vid frågor gällande detta, kontakta oss för mer information.
 
Roger
Roger Wittur
070-3935953
roger.wittur@sacnordic.com

SAC NORDIC On Tour

2016-12-12

Nu kan man boka vår demobuss via hemsidan. Bussen är ett rullande showroom där vi visar våra produkter. Boka ett möte så kommer vi och visar och kör en demo av våra produkter. Det går även bra att ringa 0372-35000 eller skicka ett mail till ontour@sacnordic.com

bussen

http://www.sacnordic.com/on_tour


ASL INTEGRA

2016-11-01

ASL INTEGRA
 
SAC tar talat utrymningslarm till nya nivåer. Komplett vägghängt talat utrymningslarm där utrustningen får plats i ett väggskåp vilket även gör det väldigt platsbesparande. Installationen är enkel och kostnadseffektiv. 
 
• Komplett vägghängt talat utrymningslarm
• Digitala förstärkare
• 2000W maxeffekt
• Batteribackup
• Möjlighet med fiberanslutning till multipla väggskåp
 
 
 
 
Mer tekniska detaljer: ASL INTEGRA art.nr: 493001

 

 


SKYDD 2016

2016-10-31

Vi vill tacka alla som var och besökte vår monter under SKYDD 2016. Vi visade upp vårat rullande showroom. Om du missade bussen så kan man boka ett besök via tel 0372-35000 eller skicka ett mail till ontour@sacnordic.com


Årets företagare i Ljungby

2016-10-07


Godkänt blixtljus enligt EN54-23

2015-10-22

Godkänt blixtljus enligt EN54-23
 
 SAC Nordic har tagit fram ett optiskt larmdon ett så kallat blixtljus som uppfyller EN54-23 (regelverk för visuella larmdon).
I lokaler med utrymningslarm ska det även finnas optiska larmdon. De ska blixtra i antingen rött eller vitt ljus för att påkalla uppmärksamhet så att personer med nedsatt hörsel blir varse. Blixtljuset har genomgått ett flertal tester och har godkänts enligt europeiska normen EN54 som specificerar krav på brandlarm.
Blixtljuset som går under namnet SAC-STROBE-LIGHT finns i två olika färger med rött- (53 715 24) eller vitt- (53 715 23) hus. Blixtljuset kan antingen monteras i tak eller på vägg. Det sitter 40 ljusstarka lysdioder som ger ett blixtljus på hela 7 Joule som är kraftfullt och väcker uppmärksamhet. Man kan via en omkopplare välja enbart vitt blixtljus, enbart rött ljus eller alternerande rött/vitt vilket gör den flexibel. 
 
 
SAC-STROBE-LIGHT godkänt blixtljus enligt EN54-23
EN54-23 godkänt blixtljus från SAC Nordic

Takeoff för SAC Nordic AB i unik mångmiljonaffär

2015-01-30

SAC Nordic AB har tagit hem Sveriges största upphandling på talat utrymningslarm någonsin. Under de närmaste fem åren kommer de att se över och byta ut det talade utrymningslarmet på Swedavias samtliga flygplatser i Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Vi är otroligt glada över att få det här förtroendet i samarbete med Bravida Fire & Security, säger Andreas Frick, vd SAC Nordic AB.
- Vi är redan igång på Landvetter Airport och hoppas kunna påbörja installationen på Arlanda Airport under hösten. Genom den här affären bibehåller vi vår plats som marknadsledande i Sverige inom talat utrymningslarm, säger Andreas Frick.
 

SAC Nordic levererar PA anläggning till 2 arenor i Malmö

2015-01-09

Baltiska Hallen och Malmö Isstadion har nu en fantastisk PA-ljudanläggning. SAC Nordic har i samarbete med D.A.S. projekterat och gjort ljudanalys. SAC Nordic levererade och installerade anläggningen hösten 2014.


Malmö Isstadion  Baltiskahallen
Malmö Isstadion & Baltiska hallen

http://www.dasaudio.com/en/n/stadiums-in-sweden/


Ny katalog

2014-03-20

Nya katalogen har kommit!
Den växer och det har tillkommit nya artiklar. Om du inte har en katalog och vill ha en är det bara att höra av sig till SAC Nordic så skickar vi en till dig. Ring växeln 0372 - 35000 eller skicka dina kontaktuppgifter i ett mail info@sacnordic.com

 

Katalog


Ny hemsida

2012-12-20

God jul! här kommer SAC nya hemsida.


Befintliga Nyheter

General Venture investerar i SAC Nordic AB
2018-09-24
Läs mer

Certifierad anläggarfirma för utrymningslarm
2018-03-08
Läs mer

Behörig Ingenjör
2017-12-06
Läs mer

SAC Nordic blir distributör åt Bosch
2017-07-01
Läs mer

Ateis IDA8 till Eurostop i Halmstad.
2017-05-04
Läs mer

Bosch till A6 Center Jönköping
2017-05-02
Läs mer

ASL till Mölndal centrum
2017-04-27
Läs mer

Marknadens mest priseffektiva utrymningslarm
2017-04-25
Läs mer

Bosch till ICA lager
2017-04-18
Läs mer

SAC Nordic rekryterar och skapar nytt affärsområde
2017-02-01
Läs mer

Nya normer för talat utrymningslarm SBF502:1
2017-01-31
Läs mer

SAC NORDIC On Tour
2016-12-12
Läs mer

ASL INTEGRA
2016-11-01
Läs mer

SKYDD 2016
2016-10-31
Läs mer

Årets företagare i Ljungby
2016-10-07
Läs mer

Godkänt blixtljus enligt EN54-23
2015-10-22
Läs mer

Takeoff för SAC Nordic AB i unik mångmiljonaffär
2015-01-30
Läs mer

SAC Nordic levererar PA anläggning till 2 arenor i Malmö
2015-01-09
Läs mer

Ny katalog
2014-03-20
Läs mer

Ny hemsida
2012-12-20
Läs mer

 
SAC Nordic AB, Prästtorpsvägen 16, S-341 51 Lagan, Sweden. Phone: +46 (0) 372 35000, fax: +46 (0) 372 30025, info@sacnordic.com