SAC Nordic huvudsponsor för sportarena

november 6, 2020, kl. 08:38 CEST

SAC Nordic huvudsponsor för sportarena
SAC Arena, Ljungbys nya padelanläggning, har öppnat och SAC Nordic står som huvudsponsor. Därmed har vi också den fina äran att få namnge denna speciella sporthall, med en unik utformning och många tankar bakom varje lösning. SAC Arena ägs och drivs av bröderna Tommy och Niclas Aronsson, som med sitt gemensamma intresse för padeltennis bestämde sig för att bygga en arena olik de flesta andra: en arena som bjuder in sina besökare till en inspirerande, hemtrevlig och säker miljö, utan att tumma på något i hela byggnaden.
Det var här SAC Nordic kom in i bilden. Bröderna Aronsson letade efter ett säkerhetsföretag som kunde stämma in i deras visioner och under inledande samtal blev det klart att vi hade samma tänk. De ville ha den säkraste anläggningen när det gäller brand och tekniska funktioner, och vi såg en möjlighet att erbjuda våra bästa produkter.

– Vi är glada och stolta över vårt samarbete med SAC Nordic, säger bröderna Aronsson. De kom in med samma energi som vi: de vill verkligen ligga i framkant.

En modern padelarena med den senaste tekniken
I sin strävan efter något normbrytande har bröderna Aronsson skapat en padelhall med den enastående takhöjden på 14 meter. Därtill finns en mix av olika delar som passats ihop på ett spännande sätt – miljön är både modern och hemtrevlig, lugn och stimulerande. Här finns utrymme för padeltennis på konstgräs av samma typ som World Tour i Europa använder, en lounge med utsikt över banorna samt sköna sittplatser och gratis kaffe, en relaxavdelning med bastu (också den med banutsikt), flera omklädningsrum byggda för att ge en hemma hos-känsla och en eventvåning som går att boka – redan hett eftertraktad av traktens företag för konferenser kombinerade med padelmatcher, bastu och relax.

SAC Nordic gick dels in som huvudsponsor i projektet, men också som en samarbetspartner och ett ”bollplank”. Vi bidrog med vår erfarenhet och expertis i säkerhetsfrågor och kom med en handfull passande lösningar för arenan: hänvisningsarmaturer och nödbelysning, talat utrymningslarm, hörslinga (En trappa upp, eventvåningen) och ljudanläggning i alla ytor.

– Högtalarsystemet har vi många planer för, säger bröderna Aronsson. Meddelanden gällande tävlingar i framtiden, hålltider för landslagsbokningar, högtalare utomhus som möter våra besökare med musik. Vi vill även utveckla användandet till att omfatta utbildningar och föreläsningar. Med stort hotell och bra restauranger i närheten finns stora möjligheter, även till samarbete.

Efter slutfört projekt har SAC Arena blivit ett showroom för SAC Nordics allra vassaste produkter. Om intresse finns visar vi gärna våra installationer på plats enligt överenskommelse med SAC Arena.

Tekniska lösningar från SAC Nordic
För att skapa en smidig ljudanläggning till SAC Arena valde vi ljudprocessorn Yamaha MTX3. Denna används tillsammans med en Ipad, som trådlöst styr ljudet i hela systemet. Det betyder att kunden kan justera ljudet i varje område/zon (padelhallen, lobbyn, relaxavdelningen, konferensutrymmet, entrén) med en enkel knapptryckning. Till denna installerade vi aktiva FBT X-Lite 12A-högtalare för att spela upp matchljud i padelhallen samt infällda FBT-högtalare på övriga ytor – med hög ljudkvalité.
Tillsammans med kunden skapade vi även en ljudzon utanför entrén för att välkomna besökarna in i anläggningen med trevlig musik. Till konferensytan valde vi hörslingan Ampetronic ILD1000, så att personer med hörselnedsättning har möjlighet att höra talare, musik, TV med mera.
Säkerhetsmässigt installerade vi det talade utrymningslarmet FBT VAIE 7M06 för snabb och informativ utrymning. Larmet finns inom hela fastigheten vid incident eller att brand skulle bryta ut. Det används även till uppspelning av musik i butiken Intersport, belägen inom samma fastighet. Vi såg också till att SAC Arena fick den hänvisningsarmatur och nödbelysning som var nödvändig: SAC-MINI-LED (ett enkelsidigt piktogram som hänvisar nödutgång), SAC-U25 (enkel-/dubbelsidig hänvisningsarmatur med starka lysdioder, självtestande system och tillförlitlig teknik), SAC-TWINSPOT (dubbelhövdad, ställbar strålkastararmatur med ett ljusflöde på 1 100 lumen) samt SAC-STAR-LED (Pathway area: en nödbelysningsarmatur för både infälld och utanpåliggande montage med en smalstrålande lins som lämpar sig bäst om man vill ha ljuset koncentrerat tex i en korridor alt. Open area: en nödbelysningsarmatur för både infälld och utanpåliggande montage med en rundstrålande lins som används till öppna ytor för att sprida ljuset åt alla håll).