Starta dagen med vetskapen om att din anläggning för talat utrymningslarm fungerar

februari 2, 2021, kl. 08:10 CEST

Bildtext: Mikrofonerna till Funktionsbevakningen installeras vanligtvis i taket eller på väggen. ”Inkopplade mikrofoner fångar ljud-/larmtest och skickar information vidare via en Gateway till lämplig mottagare.

När fastighetsskötaren öppnar portarna till anläggningen för att släppa in kunderna i fastigheten är det tryggt för fastighetsägaren att veta i förväg att det talade utrymningslarmet (TUL) inte bara är felfri utan också att ljudtrycket i högtalarsystemet levererar tydligt ljud vid behov.

SAC:s nya servicetjänst Funktionsbevakning inte bara testar anläggningen för talat utrymningslarm (TUL) utan också mäter ljudtrycket inne i fastigheten för att säkerställa att högtalarsystemet levererar. Funktionsbevakningen testar anläggningen med en larmsignal när fastigheten är stängd för kunder eller anställda och dessa mikrofoner fångar signalen från anläggningen, skickar den vidare till en Gateway som rapporterar status automatiskt via SMS eller e-post till fastighetsskötaren.

Bildtext: I bilden är TUL-högtalare monterade infälld i undertaket. Inkopplade mikrofoner fångar ljud-/larmtest och skickar information vidare via en Gateway till lämplig mottagare.

I tjänsten inkluderas följande

  • Information om status av anläggningen skickas till mottagaren enligt överenskommelse.
  • Felövervakning.
  • Teknisk support via telefon.

Uppgradering av din anläggning kan göras i efterskott då SAC:s Funktionsbevakning kan kopplas in på de flesta TUL-fabrikat.

Bildtext: SAC:s supportavdelning lokaliserar eventuella fel i TUL-anläggningen där uppmätt ljudnivå ej uppnår överenskommen nivå. I bildens orienteringsritning är mikrofonen utsatt med en symbol.

Vill du höja säkerheten ytterligare och få daglig rapport om status för din TUL-anläggning? Läs mer om detta här eller kontakta Fredrik Dahlberg direkt, 08-564 727 97 eller via e-post fredrik.dahlberg@sacnordic.com.

 

Läs nästa vecka om SAC:s nästa generations servicetjänst….

Nästa vecka publicerar vi information om SAC:s nästa generations servicetjänst som förenklar supporten, förkortar servicetiden och förbättrar säkerheten ytterligare på kundens TUL-anläggning.

#utrymning #säkerhetslösning #övervakning