Uppsalas nya biograf

maj 11, 2023, kl. 10:17 CEST

Filmstaden bygger en helt ny biograf på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala och vi levererar utrymningslarmet. Biografen kommer att få 13 salonger och en foajé med bar där gästerna kan umgås. Filmstaden, som är beställare, strävar efter att erbjuda de mest minnesvärda och omvälvande bioupplevelser och de prioriterar säkerheten lika högt. Byggandet har påbörjats och biografen beräknas stå klar hösten 2024.

Vi levererar ett toppmodernt utrymningslarm med talade meddelanden som även används för utrop och bakgrundsmusik. Systemet är utformat med flera utropsmikrofoner i byggnaden samt en central brandbefälsmikrofon, där insatspersonal kan överta kontrollen över systemet i nödsituationer.

Utrustningen i utrymningslarmet är BOSCH Praesensa, ett avancerat system från Bosch. I Praesensa-systemet är kommunikationen mellan komponenterna krypterad, vilket innebär hög intern säkerhet. Dessutom kan man anpassa uteffekten på förstärkarkanalerna för att minimera strömförbrukningen och därmed energianvändningen för anläggningen.

Vår leverans samordnas av projektledare Tim Hammarlund, som arbetar nära Håkan Askelöv på Salléns Elektriska, el-entreprenören i projektet. Vi vill tacka kollegorna Johan Arvidsson och Mattias Eidehäll på Salléns Elektriska för deras insats i att hitta rätt lösning för detta projekt.

Tack även till Salléns Elektriska och Filmstaden för att ni har gett oss ert förtroende.